onsdag 1 augusti 2012

Skriv själv - utkast att spara


SKRIV SJÄLV! Våren 2012, ej aktull med nytt datum hösten 2012  

Hur skapar man en karaktär? Hur får man dialogen trovärdig? Och vad skriver man i sitt följebrev när manuset är klart och man ska skicka in det till ett förlag? Den här kursen är till för dig som redan skriver och vill gå en rolig skrivarkurs för att lära dig mer.

Vad? Romanskrivarkurs för vuxna
När? Nästa kurstillfälle blir den 21-22 april i Stockholm
Var? Stockholm, Sickla (5 minuter från Slussen)
Tid? Lördag 10-16, Söndag 10-15
Pris? 900 kr/dag eller 1700 kr för hela helgen.
Ledare? Johanna Lindbäck och Lisa Bjärbo

FÖRKUNSKAPER
Vi vill att du är över 18 år, och skriver en del redan. Det betyder givetvis inte att du måste ha ett färdigt manus i byrålådan. Men vi vill att du är van vid att skriva, och att du kommit en bit i tankearbetet kring skrivandet.

KURSENS INNEHÅLL
Kursen är uppdelad på två dagar (lördag/söndag). Den första dagen ligger fokus på det kreativa. Några av sakerna vi diskuterar då är: Hur man inleder sin berättelse? Hur disponerar man den (eller den dramatiska kurvan) med huvudhandling och bihandlingar för att hålla läsaren nyfiken? Hur tänker man kring konflikter? Ja, hur hittar man konflikter? Hur skapar man en karaktär som känns trovärdig och levande? Hur skriver man en bra dialog?
Den andra dagen grottar vi in oss i mer praktiska detaljer: När är en bok färdig? Vart skickar man sitt färdiga manus? Vad skriver man i sitt följebrev? Vad innebär olika sorters refuseringar? (Jodå, det finns  olika!) Och vad händer sedan, om boken blir antagen? Är allt klart då?

KURSLITTERATUR
“Hungerspelen” av Suzanne Collins. En perfekt disponerad roman? Kanske, men iallafall väldigt tydlig i struktur, dramatiska kurvor och karaktärer. Vi kommer att använda den som exempel, så läs boken i förväg. Den finns i pocket. Ingår ej i kurspriset.

KURSLEDARE
Vi som leder kursen är båda författare och heter Johanna Lindbäck och Lisa Bjärbo. Johanna har gett ut fem ungdomsromaner hittills, och är dessutom lärare och bloggar på bokhora.se. Lisa har gett ut tre böcker för barn/ungdomar hittills, och har dessutom jobbat på förlag och bokklubb. Vi skriver själva mest för ungdomar, men kursen är allmän. Oavsett om du vill skriva för vuxna eller för barn/ungdom är du välkommen.

ÖVRIGT
I samband med kursen erbjuder vi också lektörsläsning om du har ett manus du vill få synpunkter på. Pris: ca 2000 kr/helt manus, pris beroende på längd.

OM ANMÄLAN
Nästa kurstillfälle är i Stockholm (Sickla) den 21-22 april i år. Du kan välja själv om du vill gå hela kursen, eller bara en av dagarna. Det finns 10 platser.

Kursavgiften betalas i förskott mot faktura, och anmälan är bindande. Du är anmäld när avgiften är betald. Mejla mejlaintenu@gmail.com för uppgifter. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar