måndag 12 augusti 2013

Vad är det här för bok egentligen? Vem ska läsa den?

Det börjar närma sig nu. Boken finns färdig, snart skickas det ut pressutskick, och när som helst nu kommer förhoppningsvis de första personerna (som INTE är vi själva) att läsa Vi måste sluta ses på det här sättet. Very exciting!

Två frågor som alltid dyker upp så här i början när man (okej: jag) stolt viftar med den färdiga boken i handen är "Jaha, fin! Men vad är det för typ av bok då? Och vem ska läsa den?"

Så här tänker jag:

Vi måste sluta ses på det här sättet ska läsas av folk i åldern... 15-100 år. Man får så klart vara yngre också. Och äldre, för den delen. Men med tanke på hur gamla huvudpersonerna är, i vilken livssituation de befinner sig, och vad boken handlar om så gissar jag att den kommer att landa allra bäst hos läsare som är sisådär... tjugonånting år gamla. Som kanske har gått ut gymnasiet, men inte börjat pensionsspara ännu. Kille eller tjej spelar ingen roll, tycker jag. Det finns båda sorterna med i boken. Om nu det spelar någon roll.

Och den handlar om Hanna (18 år) och Jens (24 år). De bor i Stockholm och träffas på ett uteställe en av de sista dagarna på jullovet. Först börjar de nästan bråka vid bardisken. Men lite senare stöter de ihop utanför toaletterna, och då bråkar de inte längre. Och när kvällen är slut hamnar de på samma tunnelbana hem. Då bestämmer sig Hanna för att hon nog kan tänka sig att ta en omväg. Hem till Jens...

Så här: Det är en kärlekshistoria. Och vi har försökt skriva den så att den ska vara underhållande, rolig, och rätt lättsam att läsa. Och lätt att känna igen sig i! Både Johanna och jag gillar att läsa böcker där personerna känns verkliga, där både humor och allvar får plats, där man kan känna igen sig i alla vardagsdetaljer och känslorna känns på riktigt. Det är en sådan vi har försökt skriva.

Hoppas vi lyckats!

/Lisa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar